3:21 pm - Tuesday March 20, 6931

Pelancaran myFreeview: menawarkan beberapa rancangan TV percuma buat rakyat

PERLIS_HUMAN_TRAFFICKING_260515_TMIHASNOOR_041

MO, 7/6/2017, PUTRAJAYA – Pelancaran projek DTT (Televisyen Terestrial Digital), myFreeview yang menyediakan khidmat penyiaran TV dan radio terbaik untuk rakyat. Pembaharuan ini memberikan semua siaran yang lebih jelas tanpa sebarang bayaran bulanan.
Ia secara rasmi memberi perubahan industri penyiaran negara yang diusahakan oleh kerajaan Malaysia sendiri untuk menyediakan kualiti penyiaran televisyen dan radio terbaik bagi rakyat.
Dalam perkara ini, PM Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan bahawa kerajaan akan memberikan sebanyak 4.2 juta dekoder kepada rakyat termasuk pemohon BR1M.

Beliau berkata selain daripada penyiaran televisyen, myFreeview juga menyediakan data internet yang berkuasa tinggi serta laju.

Rancangan televisyen ditawarkan oleh myFreeview seperti; TV1, TV2, TVi, TV3, ntv7, 8TV, TV9, TV AlHijrah dan Bernama News Channel (BNC) dan lain-lain, termasuk juga servis interaktif akan disediakan.

Untuk maklumat lanjut bagaimana ingin Memohon MYFREEVIEW atau Mytv Malaysia boleh klik link dibawah ini. http://mytvbroadcasting.my/index.php

Filed in: Nasional, Teknologi dan Media Sosial, Topik Pilihan

Tiada Komen Lagi

Tinggal Komen